5 bergavonturen in Pfronten im Allgäu

Je bekijkt nu 5 bergavonturen in Pfronten im Allgäu

In Pfronten zijn bijzondere bergbelevenissen nooit ver weg. Met de bergen bijna letterlijk in de achtertuin van je accommodatie, heb je zoveel mogelijkheden om kleine en grote outdoor-avonturen te beleven. Een ochtend, een dag of zelfs een nacht: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maak de avonturier in jezelf wakker en ontdek de bergen bij Pfronten im Allgäu op vijf heel verschillende manieren.

1000-sterrenhotel: slapen in de bomen

Bijzonder overnachten tent in de bomen Pfronten Allgäu Alpen Zuid-Duitsland

Overnachten in een luxe hotel, dat kan eigenlijk overal wel. Maar wat dacht je van een 1000-sterrenhotel? Dit wordt een bijzondere overnachting om nooit te vergeten. Slapen in een tent hoog in de boom, met een adembenemend uitzicht op de majestueuze bergen. Hoe dat zit? Nadat je je in het klimbos in Pfronten-Kappel hebt uitgeleefd, eet je gezellig samen met de groep. Daarna volgt het hoogtepunt: samen de tent in de boom hangen. De ’tent’ is een portalegde, die door klimmers gebruikt wordt om hoog tegen rotswanden aan te slapen. Deze wordt stevig vastgemaakt aan een tak van een vrijstaande boom, waardoor het lijkt alsof je zweeft tussen de bladeren. Natuurlijk krijg je hiervoor een instructie, zodat iedereen een lekker plekje om te slapen heeft. Bij heldere hemel kun je vanuit je bed op zoek naar de sterrenbeelden en misschien zie je zelfs wel een vallende ster. Je wordt in slaap wordt gewiegd door de zachte bries en hoort ’s nachts niets anders dan de geluiden uit het bos. Met een beetje mazzel wekt de volgende ochtend de opgaande zon je. Samen met de natuur word je wakker en langzaam komen de bergen in Pfronten uit het donker tevoorschijn. Ben je je dag ooit eerder zo avontuurlijk gestart?

Je kunt deze bijzondere overnachting via de website van Pfronten boeken.

Mini-alpenoversteek: in een dag van Tirol naar Pfronten

De Alpen oversteken in een dag? Het kan in Pfronten im Allgäu! In de zomermaanden kun je met de zogenaamde Tälerbus van Pfronten naar Grän rijden. In deze Tiroolse plaats begint je mini-alpenoversteek. Via een kronkelend bergpaadje wandel je omhoog en het uitzicht op de Allgäuer Alpen en Tannheimer Berge wordt onderweg steeds mooier. Na 3,5 km bereik je de populaire Bad Kissinger Hütte, waar je perfect een pauze met een hapje en drankje kunt inlassen.

Vanaf hier zijn je verschillende mogelijkheden om verder te wandelen goed te zien. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan lonkt het pad naar de majestueuze Aggenstein. De laatste meters zijn beveiligd met een stevige staalkabels, dus deze route is alleen voor ervaren bergwandelaars. Het spectaculaire uitzicht en het gevoel van triomf zijn een heerlijke beloning voor je inspanningen. Wie de Aggenstein heeft beklommen, kan aan de ‘Duitse kant’ van de berg afdalen richting de Breitenberg. Alternatief kun je vanaf de berghut een stukje terugwandelen naar de Böser Tritt. Hier steek je de grens over en wandel je een minder moeilijke, maar evenzo mooie route naar beneden. Beide routes komen ter hoogte van de Hochalpe samen, het idyllische wandelgebied op de ‘huisberg’ van Pfronten, de Breitenberg. Vervolgens volg je de Reichenbachklamm verder het dal in. Het klaterende en kolkende water van de beek is een continue begeleider op de route naar beneden. Sommige stukken van de route zijn voorzien van staalkabels en het is sowieso oppassen geblazen want in de kloof kan het wandelpad soms best glad zijn. Maar hé, je wilde toch een avontuur beleven? Dat lukt met deze wandeling in Pfronten zeker. Zodra je de kloof achter je laat, is het niet ver meer naar het dalstation van de Breitenbergbahn, het eindpunt van deze onvergetelijke tocht. En voilà, je hebt in een dag de Alpen overgestoken van Tirol naar de Allgäu.

Mountainbiken in de wilde natuur van Pfronten im Allgäu

Dompel jezelf met de mountainbike onder in de wilde schoonheid van de natuur in Pfronten. Met een uitgestrekt netwerk van fietspaden en uitdagende mountainbiketochten is er geen betere manier om het idyllische Vooralpenland de adembenemende Allgäuer Alpen te verkennen. Kies uit een scala aan mountainbikeroutes die je naar de panoramapunten, meren en berghutten in de Allgäuer en Tiroler Alpen leiden.

Daag jezelf bijvoorbeeld uit op de mountainbiketocht naar de berghutten op de Edelsberg. Bij de hutten kun je na de pittige klimmetjes natuurlijk perfect een pauze inlassen en huisgemaakte Beierse specialiteiten proeven. Of doe het wat rustiger aan op de 3-Täler-Tour door het Vilstal, Achtal en Tannheimer Tal. De route is een stuk vlakker, maar de uitzichten zijn minstens zo mooi. Als je bij het mountainbiken nog wel wat begeleiding kunt gebruiken, kun je een mountainbiketocht met ervaren gids boeken. De beginnerstocht gaat naar het idyllische Himmelreich, ervaren mountainbikers hun grenzen kunnen verleggen op de uitdagende route naar de Breitenberg. Dus spring op je mountainbike en stort je in het fietsavontuur in de bergen van Pfronten.

In vogelvlucht over de bergen: tandem-paragliden in de Allgäuer Alpen

Heb je de Alpen altijd al een keertje van bovenaf willen zien? De Breitenberg in Pfronten is een van de populairste startpunten voor paragliders in de Allgäuer Alpen. De Breitenbergbahn brengt je comfortabel naar boven terwijl de adrenaline met elke hoogtemeter stijgt. Na een korte wandeling naar het startpunt is het dan zo ver: rennen, springen en… Je hangt in de lucht! Voel de wind door je haren en ervaar de onbeschrijfelijke sensatie van zweven boven de majestueuze bergen. Met een ervaren vlieger aan je zijde ben je vrij om te genieten van het indrukwekkende panorama. Paragliden in Pfronten is een onvergetelijk avontuur dat je de vrijheid van het vliegen laat ervaren en je laat kennismaken met de overweldigende pracht van de Alpen vanuit een heel nieuw perspectief.

Bekijk alle mogelijkheden voor tandemvluchten vanaf de Breitenberg in Pfronten.

Tandem paragliden Pfronten Allgäuer Alpen Duitsland

Ervaar de kracht van de bergen met yoga op de Breitenberg

Yoga in een studio? Leuk. Yoga midden in de natuur met uitzicht op de bergen? Geweldig. In de frisse berglucht en met een uniek uitzicht kun je genieten van yoga op de Breitenberg in Pfronten. Samen met een kleine groep ga je onder leiding van yogadocent Renate Heckel met de vroegste gondel omhoog. Terwijl de eerste zonnestralen de bergtoppen verlichten en de dauwdruppels als pareltjes doet glanzen, wandel je in een halfuur naar de Ostlerhütte op de Breitenberg. Je rolt je yogamat op een van de speciale platformen uit en begint de sessie met een korte meditatie en mindfulness-oefeningen, zodat je helemaal in het hier en nu bent voor de daarop volgende vinyasa flow en yin yogasessie. Het gekwetter van vogels, het frisse briesje, de geur van gras in de zon, de Aggenstein die in de verte majestueus oprijst… Het wordt misschien wel de meest bijzondere yogales die je ooit zult doen.

Foto paragliden & yoga: ©Pfronten Tourismus | Foto boomtent: © Waldseilgarten Höllschlucht GmbH

Disclaimer: Dit artikel schreef ik in samenwerking met Pfronten Tourismus. Het enthousiasme dat je leest, is zoals altijd 100% dat van mij.

Geef een reactie