Review: Hydro Flask food jar (thermos voor eten)

Je bekijkt nu Review: Hydro Flask food jar (thermos voor eten)

Je hebt een lange klim achter je. Je ploft neer op de bergtop, geniet van het uitzicht en trekt hongerig je rugzak open. Mmm lekker, een warm soepje! En als ‘ie in een food jar van Hydro Flask zit, is de soep ook écht nog warm. Ik testte deze handige, geïsoleerde thermos voor eten tijdens (winter)wandeltochten. Zoveel kan ik alvast verklappen: ik ga op dagwandelingen nauwelijks nog zonder de food jar de deur uit.

Buiten eten met de Hydro Flask food jar

Of je nu tijdens je wandeling in de bergen tussendoor wilt opwarmen met een soepje of noedels, of dat je er liever voor zorgt dat je salade lekker fris blijft, Hydro Flask heeft daar een oplossing voor. Dit outdoor-merk ken je misschien wel van de Hydro Flask geïsoleerde thermosflessen, maar ze maken ook food jars.

De pot is er in drie verschillende maten:

  1. Food jar 354 ml (12 oz)*
  2. Food jar 591 ml (20 oz)*
  3. Food jar 828 ml (28 oz)*

Ik testte zelf de food jar van 591 ml en de grootte daarvan is perfect voor een noedelsoepje voor een persoon. Ook mijn ontbijt met yoghurt, fruit en havermout past er prima in. Een maat groter lijkt me praktisch voor bijvoorbeeld salade of portie pasta. De kleinere maten zijn waarschijnlijk handig voor iets dat je meestal in kleine hoeveelheden meeneemt, zoals een dip of saus, of een tussendoortje zoals fruit. Door de wijde opening lepel je je eten in ieder geval makkelijk uit de thermos.

Je eten lekker op temperatuur met de thermos van Hydro Flask

Alle food jars van Hydro Flask zijn geïsoleerd met TempShield™. Deze dubbelwandige vacuümisolatie zorgt ervoor dat je eten lekker lang warm of juist koud blijft. Nu is natuurlijk de vraag: wat ‘lekker lang’? Hydro Flask doet hierover zelf geen uitspraak op de website. Dus ging ik testen! Ik nam mijn noedelsoep mee op een winterwandeling naar de Breitenberg in de Allgäu. De buitentemperatuur lag die dag rond het vriespunt en er waaide een koude wind. Mijn noedels haalde ik na bijna vier uur uit m’n rugzak. De noedels waren niet meer gloeiend heet, maar wel heerlijk warm. Test geslaagd!

Natuurlijk kun je ook koud eten meenemen in de food jar van Hydro Flask. Ik neem bijvoorbeeld graag mijn ontbijt mee voor een zonsopkomstwandeling. Mijn ervaring is dat deze thermoskan voor eten nog langer koud dan warm houdt. Na een paar uur smaken mijn overnight oats of yoghurt met muesli nog altijd fris. Bedenk wel dat bijvoorbeeld koude yoghurt of melk sneller warm wordt als je er muesli bij gooit en dan de food jar sluit. Wil je echt koud eten? Doe dan alleen koude ingrediënten in de thermos of maak je eten de avond van tevoren en zet het de hele nacht in de koelkast.

Rennen, springen, gek doen: gelukkig is de food jar lekvrij

Tot slot nog een van de grootste pluspunten: de food jar van Hydro Flask is lekvrij! Er is weinig zo ergerlijk als je spullen vies en nat uit je rugzak plukken omdat je lunch of drinken gelekt heeft. Zeker als je een meerdaagse hike of huttentocht maakt, of als je waardevolle spullen bij je hebt. Ik heb de food jar al ondersteboven in mijn tas gehad, een hobbelige mountainbiketocht naar een bergmeer gemaakt en in de winter door de sneeuw gerold (ja echt). Geen enkele keer lekte de food jar. Fijn!

De Hydro Flask food jar is perfect voor dagtochten in de bergen

Zie jij zo’n warm soepje of frisse pastasalade wel zitten voor onderweg? Dan is de Hydro Flask food jaar waarschijnlijk handig voor jou. Door de vacuümwand is de food jar iets groter dan een normale lunchbox, maar neemt met een diameter van 10,9 cm en een hoogte van 11,4 cm niet extreem veel ruimte in je rugzak in. Door zijn gewicht van 420 gram vind ik de food jar van Hydro Flask vooral geschikt voor dagtochten waarbij je niet teveel op het gewicht van je rugzak hoeft te letten. Voor een lichtgewicht backpack-trip vind ik ‘m zelf aan de zware kant. Maar ik kan me voorstellen dat als je geen cameramateriaal van 1,5 kilo meesleept, dit voor jou misschien een andere overweging is 😉

– Disclaimer: Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik het product gekregen om te testen. Ik ben niet verplicht om een (positief) artikel hierover te schrijven en je mag erop vertrouwen dat dit artikel mijn eerlijke oordeel bevat. Verder bevat dit artikel affiliate links (gekenmerkt met *). Als je via een van deze links een bestelling doet, krijg ik daarvoor een kleine commissie. Dit kost jou natuurlijk niets meer dan normaal. –

Geef een reactie