Review: trailrunrugzak Dyna 15 van Osprey

Je bekijkt nu Review: trailrunrugzak Dyna 15 van Osprey

Hardloopschoenen aan en… klaar om te gaan! Of toch niet? Want waar laat je eigenlijk dat truitje voor na je trailrun, water, je sleutels en – als je net zo dol op fotograferen bent als ik – je camera? Ik had er nog nooit over nagedacht tot ik steeds langere trailruns ging doen en ook speciaal naar andere plekken ging om daar een rondje te rennen. Osprey zou Osprey niet zijn als ze ook voor de trailrunners een fijne rugzak-oplossing hadden. De Dyna 15 van Osprey is een kleine trailrun rugzak voor dames. Ik testte ‘m op de trails in de Allgäu en dit is mijn review.

Rennen en alles blijft op z’n plek

Wie wel eens heeft gerend met een rugzak, weet waarschijnlijk: da’s niet echt comfortabel. Alles schudt heen en weer. Niet optimaal voor een goede trailrun. De Dyna 15 zo ontworpen dat alles netjes op z’n plek blijft: het is meer een soort trailrun vest met een rugzak-gedeelte. Twee brede schouderbanden zorgen voor draagcomfort. Aan de voorkant kun je de rugzak op de borst met twee bandjes vastmaken en in je middel met nog een bandje. De Dyna 15 is een trailrun-rugzak speciaal voor dames ontworpen en heeft daarom bijvoorbeeld een kortere torso-lengte dan de unisex-variant Duro 15. En even van vrouw tot vrouw: het vest voelt voor mij bijna als een sport-BH. En zo houdt deze trailrun-rugzak van Osprey alles op z’n plek: je spullen en nou ja… jou 😀

Compacte trailrun-rugzak, maar ruimte zat

Op je trailrun wil je zo min mogelijk meenemen. Want: hoe minder gewicht, hoe sneller en soepeler het hardlopen gaat. Wie echt lichtgewicht onderweg wil zijn, kiest daarom een trailrun vest. Wil je net als ik toch een paar dingen meenemen? Dan is een trailrun-rugzak zoals de Osprey Dyna 15 handig. Met een inhoud van 15 liter heb je precies plek voor een paar dingen, zoals een jack voor na het trailrunnen, zwemkleding (een frisse duik is zó chill na het rennen), portmonnee, water, mueslireep, een klein EHBO-setje, telefoon en zelfs een kleine camera. Tegen de rug zit nog een compartiment voor een waterzak van maximaal 2,5 liter.

Voor zo’n kleine rugzak heeft de Dyna 15 verrassend veel vakjes en ritsen. De rugzaak heeft een hoofdvak, een mesh voorvak, twee ritsvakjes op de heupband en een verticaal ritsvak op de linker schouderband. Behalve de vakken op de rug zijn alle vakken goed toegankelijk als je de Dyna 15 draagt. Geen geklooi met op- en afdoen dus. In het verticale ritsvak op de borst zit een nood-fluitje – fijn dat Osprey aan de veiligheid denkt.

Er zitten ook nog kleine stretch-vakjes op de schouderbanden ter hoogte van de borst. Ik stop hier vaak m’n GoPro in, maar ze zijn zelfs rekbaar genoeg voor kleine waterflessen. Ook zitten er lussen op de rugzak, waaraan je wandelstokken kunt bevestigen. Met een beetje slim inpakken, past er onwijs veel in deze trailrun rugzak en zit alles er ook nog mooi in balans in. Ik gebruik de rugzak behalve voor trailrunnen regelmatig ook voor kortere bergwandelingen wanneer ik niet veel nodig heb.

In het kort: plus- en minpunten van de Osprey Dyna 15

Ready, set… go! Ben je benieuwd of de Osprey Dyna 15 een goede trailrunning rugzak voor jou is? Bekijk dan dit overzicht van plus- en minpunten.

Bonuspunten voor…

 • De ruimte. Ongelooflijk wat er allemaal in een 15 liter trailrun rugzak past.
 • De ritsvakken op de heupband waar je ook makkelijk bij kunt als je de rugzak draagt.
 • Het verticale ritsvak op de borst. Handig voor je telefoon of iets anders waar je snel toegang tot wilt hebben.

Iets om over na te denken…

 • Veel ritsen en vakken. Voor zo’n kleine rugzak heeft de Dyna bijna een beetje teveel vakjes. Als je die niet nodig hebt, kun je misschien beter voor een eenvoudiger vest-rugzak kiezen.
 • Ik mis het sleutelhaakje dat ik bij andere Osprey-rugzakken zo handig vind.

Specificaties van de Osprey Dyna 15 trailrun-rugzak

 • Gewicht: 0,48 kg
 • Inhoud: 15 liter
 • Afmetingen (in cm): 50 (l) x 24 (w) x 20 (d)
 • Materiaal buitenzijde: nylon
 • Compatibel voor waterreservoir: ja, plek voor waterzak van 2,5 liter
 • Waterdicht: nee (en geen regenhoes)
 • Unisex variant: Dyro 15

Disclaimer: Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik de rugzak van Osprey gekregen om ‘m te testen. De mening die je leest, is wel 100% die van mij.

Geef een reactie